0

De iPhone van Apple maakte Russische man gay

Een Russische man klaagt Apple aan omdat zijn iPhone hem gay heeft gemaakt. Dat zou komen doordat hij per ongeluk de verkeerde cryptomunt had gekocht. In plaats van Bitcoins kocht de man de cryptomunt Gaycoin en daarbij zat de boodschap ‘niet oordelen vooraleer je het probeert’. Dus bedacht de man dat hij inderdaad niet kon oordelen zonder het te proberen. Hij heeft nu echter een probleem, want hij heeft er een vriendje aan overgehouden en weet niet hoe hij dat aan zijn ouders moet uitleggen. 

Gaycoin

In zijn claim beweert hij dat Apple hem door middel van manipulatie heeft aangezet om homoseksueel te worden. Hij vindt dat het voor hem onmogelijk moest zijn om die GayCoin te ontvangen. ,,Het heeft mijn leven veranderd en niet op een goede manier.” De veranderingen hebben hem morele en mentale schade toegebracht. Daarom eist hij een miljoen roebel of ongeveer 14.000 euro.

Zijn advocaat Sapizhat Gusnieva zegt dat de zaak ernstig is, dat zijn cliënt bang is en veel heeft geleden. Hoewel de GayCoins afkomstig zijn van een externe app, vindt Gusnieva dat Apple in deze toch verantwoordelijk is.

Een rechtbank in Moskou buigt zich op 20 oktober over de zaak.