0

De beste manieren om je seksleven te verbeteren - 10 Tips

Veel mensen die in een relatie zitten kennen het wel. Langzaam is de sleur in jullie seksleven geslopen. Hier 10 tips om je seksleven te verbeteren. Want je seksleven hoeft geen sleur te zijn en jullie kunnen er beide iets aan doen om die passie weer terug in de slaapkamer te brengen. Lees hier alles over het verbeteren van je seksleven en doe er je voordeel mee. 1. Stel je open voor seksuele prikkelingen
Tegen je zin seks hebben is nooit goed voor je seksleven, want daardoor kun je zelfs een hekel aan seks krijgen. Probeer jezelf dus te stimuleren door open te staan voor seksuele prikkelingen. Dat kunnen bepaalde erotische gedachtes of fantasieën zijn, maar ook een erotische boek of een passievolle film wil nog weleens helpen. Door deze seksuele prikkels zul je merken dat je zelf ook eerder zin in seks hebt. 

2. Heb oprechte aandacht voor elkaar
Seks zou nooit een routineklus moeten zijn waarbij je gedachten afdwalen naar iets anders dan aandacht voor je partner. Als je de volle aandacht voor elkaar hebt, merk je ook sneller wat je partner lekker vindt en is van elkaar genieten veel makkelijker. Dus wat maakt het uit dat de vaat nog op het aanrecht staat of dat de was nog gevouwen moet worden. Tijdens de seks moet je gewoon lekker aan jou, je partner en het intieme moment denken en ervan genieten. Je zult merken dat seks dan veel passievoller gaat en de intimiteit verhoogd wordt. 

3. Fantaseer over seks
Net als bij punt één draait het ook hierin om de seksuele prikkels die erotische gedachtes en fantasieën opwekken. Door het jezelf op deze manier te stimuleren wordt je seksuele systeem geactiveerd en zul je merken dat je sneller opgewonden zal raken. Voorbeeld: Een studie onder vrouwen toonde aan dat 73.5% van de vrouwen seksuele verlangens voelde na het lezen van een erotisch getint boek. Dus prikkels jezelf en laat de lust terug in je leven komen.

4. Communiceren is belangrijk
Iedereen weet dit, maar weinigen doen het. Communicatie is een belangrijke sleutel voor een goed seksleven. Hoe kan je partner weten wat je verlangens en fantasieën zijn als je er niet over praat. Dus ga er eens goed voor zitten, haal diep adem en vertel je partner wat jij lekker zou vinden of waar jij naar verlangt in je seksleven. Je zult merken dat door te praten over je seksleven er veel deuren open kunnen gaan die gesloten blijven zonder communicatie. Misschien is dit wel één van de belangrijkste tips, maar hier staat hij op nummer 4. 

5. Wissel af en probeer eens een speeltje
Niks werkt de sleur in je seksleven zo in de hand dan routinematig seks hebben en elke keer in hetzelfde patroon vervallen. Je eet tenslotte ook niet elke dag macaroni of aardappelen. Dus probeer eens een ander standje, heb seks op andere plaatsen dan de slaapkamer en probeer eens een paar speeltjes om te kijken wat jij en je partner lekker vinden. Natuurlijk kun je in onze webshop terecht voor alle denkbare seksspeeltjes

6. Ontspanning doet wonderen
Als er iets dodelijk is voor je seksleven dan is dat stress. Stress veroorzaakt een verhoogde endorfinespiegel en dit heeft een bewezen slechte invloed op de mate waarin je zin in seks hebt. Ben je daarintegen ontspannen, dan zul je merken dat de zin in seks veel sneller toeneemt. Ontspannen mensen hebben een rustigere hartslag en daardoor is het makkelijker om opgewonden te raken. 

7. Werk ergernissen eerst weg
Niemand heeft zin in seks als hij of zij geërgerd is. Dus als er eventuele ergernissen zijn tussen jou en je partner zijn, spreek ze uit en los ze op. Ook hier is communicatie een belangrijke factor. Als er minder of geen ergernissen zijn, is opgewonden raken echt een stuk makkelijker. 

8. Besteed aandacht aan je uiterlijk en voel je aantrekkelijk
Zorg dat je er goed uit ziet op de momenten dat je zin hebt in een intiem moment met je partner. Ieder mens heeft een ander lichaamstype en dat is prima en zegt niks over de begerenswaardigheid. Te kritisch op jezelf zijn is dan ook niet nodig, maar je kan zelf veel doen om je aantrekkelijker te maken voor je partner. Draag sexy lingerie in de slaapkamer, verzorg jezelf goed en zorg dat je er fris en schoon bij loopt. Als jij je aantrekkelijker voelt, zal de ander je ook aantrekkelijker vinden. Ook uit onderzoeken is gebleken dat mensen die zichzelf aantrekkelijk vinden, meer kunnen genieten van seks. 

9. Toon initiatief 
Vaak geven mensen elkaar de schuld als de sleur in hun seksleven geslopen is, maar vergeten daarbij dat ze zelf ook die eerste stap kunnen zetten. Dus toon initiatief en verleid je partner eens op een onverwachte manier of moment. Vergeet daarbij niet om romantisch te werk te gaan. Iets waar we het in punt 10 ook over hebben:

10. Romantiek is belangrijk
Bij het verleiden van je partner hoort ook een stukje romantiek. Dus schroom niet om tijdens de maaltijd de kaarsjes aan te steken, een flesje wijn open te trekken en je partner het gevoel te geven dat hij of zij die extra moeite waard is. Een romantisch gebaar zit hem in die kleine dingen en als je in een langdurige relatie zit, schieten de romantische momenten er vaak bij in. Zonde, want romantiek is het begin van passie en begeerd worden. Communiceer ook hier weer met je partner over wat jij als romantiek beschouwd en je zult zien dat de romantische momenten snel weer in je leven komen. 

Wat ons betreft begint je seksleven verbeteren bij deze 10 tips! Doe er je voordeel mee en breng die passie en lust weer terug in je relatie!